Povezana pravna lica

ArcelorMittal Prijedor

ArcelorMittal Prijedor je joint venture preduzeće, nastalo zajedničkim ulaganjem strateških partnera : “LNM” HOLDINGS N.V, danas ArcelorMittal i Rudnici Željezne rude “Ljubija” a.d. Prijedor na paritetu 51:49 u korist ArcelorMittala.

Društvo je registrovano 12.8.2004. godine pod nazivom “Novi rudnici Ljubija” Prijedor, danas “ArcelorMittal Prijedor”. Arcelor Mittal je najveća svjetska kompanija za proizvodnju čelika, sa preko 320,000 zaposlenih u više od 60 zemalja.

Arcelor Mittal je prisutan na berzama u Njujorku (MT), Amsterdamu (MT), Parizu (MTP), Briselu (MTBL), Luksemburgu(MT) kao i na berzama u Španiji- u Barseloni, Bilbau, Madridu (MTS) i Valensiji. Rudnici željezne rude “Ljubija” a.d. Prijedor imaju tradiciju proizvodnje željeznih ruda dugu 90 godina. Najveći prouzvođač željezne rude na Balkanu udružio se sa ArcelorMittal Kompanjom i nastavio proizvodnju na lokalitetu rudnika Omarska.

www.prijedor.arcelormittal.com

Rudarski institut Prijedor

Rudarski institut Prijedor je istraživačko-razvojna institucija, koja je osnovana 1994. godine. Njegovo osnivanje su inicirala tri državna poduzeća: RŽR Ljubija-Prijedor (70% udjela u osnivačkom kapitalu), Japra – Novi Grad i RL Stanari, sa svrhom da Insitut “prati” navedene firme u njihovom razvojnom smislu. Institut je pored poslova geološkog i rudarskog projektovanja, osposobljen za sljedeće djelatnosti:

  • – rudarsko projektovanje, revizije rudarskih projekata te nadzor nad izvođenjem rudarskih radova,
  • – geološko i hidrogeološke projektovane, revizije geoloških i hidrogeoloških projekata i elaborata te nadzor, rukovođenje i izvođenje geoloških i hidrogeoloških istražnih radova,
  • – obavljanje poslova iz oblasti zaštite životne sredine uz kompletnu izradu dokumentacije i vršenje ispitivanja kvalitete vode, vazduha i zemlje,
  • – obavljanje poslova iz oblasti zaštite na radu: obuke kadrova iz oblasti zaštite na radu, pregled ispravnosti mašina i uređaja uz izdavanje odgovarajućih dozvola
  • – laboratorijska ispitivanja kvaliteta čvrstih mineralnih sirovina (hemijska, mineraloško-petrografski, fizičko-mehanička i dr..)

Tel:+387 52 231 845
E-mail:rip@teol.net
www.riprijedor.com

TVEK d.o.o. Ljubija

TVEK d.o.o. Ljubija društvo u mješovitoj svojini TVORNICA EKSPLOZIVA “TVEK” d.o.o. Ljubija, Prvog maja 1. Vanjska trgovina i posredovanje, Prijedor, Milana Tepića M-1

Proizvodnja,promet i prevoz rudarskih eksploziva i sredstava za iniciranje, bušenje i miniranje, promet bušaćeg pribora, seizmička mijerenja pri miniranju, mobilna skladišta za eksploziv.

Tel: +387 52 243 320
Fax: +387 52 243 321
E-mail: tvek@teol.net
www.tvek.ba